FRÅGOR OCH SVAR

Hur laddar jag upp min fil?

Genom länken: https://e-rollup.se/ladda-upp-filer/

Som du finner på hemsidans förstasida laddar du upp dina filer, detta kan göras innan eller efter order. Vi föreslår att du lägger din order först så vet vi vad filerna skall vara till.

Vilka filformat kan jag använda mig av?

Du kan använda dig av filformat som är avsedd för grafisk produktion: PDF, Eps, Tiff, Jpg. Vi föreslår att du använder PDF för att minimera fel.

Jag har inte program eller kunskap att skapa mitt tryckoriginal!

Lugn! Vi hjälper dig.. Välj till grafisk hjälp innan du går till kassan i shoppen. När du ska ladda upp dina filer så tar du med alla de bilder och texter etc och laddar upp och mailar in din beskrivning på hur du vill ha det, det går så klart bra att ringa också.

När vi fått detta gör vi ett utkast vi mailar till dig så du kan godkänna eller ändra tills du är nöjd.

Vilken upplösning ska jag använda?

Detta är en komplex sak att svara enkelt på.. Förenklat kan man säga att en bild i 72 dpi kan vara mycket bättre än en i 300 dpi.. optisk upplösning är inte kvalitet. En regel är att använd de bilder du har, interpolera inte upp eller ner.

Gör ditt original i skala 1:1 och välj visa utskriftsstorlek på skärmen, du ser du rätt bra hur det kommer se ut i slutligt tryck. Vill du veta mer detaljer så titta in på vår ”grafisk hjälp sida”

Vilken RollUp ska jag välja?

Ta en titt på vår sida ”Din guide till rätt rollup” Förenklat kan man säga att alla våra bilder håller samma höga kvalitet och det är själva kassetten som varierar.

Ska du använda din RollUp på ett eller enstaka event så är vår billigaste RollUp kvalitet för dig, ska du använda din RollUp mer aktivt ska du välja något ur standardsortimentet istället.

Vad har ni för leveranstid?

På RollUps har vi 24 timmars leveranstid från oss.Detta betyder att när vi fått en order och fil och godkänt dessa skickas era varor från oss senast efter 24 timmar, tid för frakt tillkommer.

Några av våra andra produkter har något längre leveranstid, detta står på respektive produkt.Notera att vi inte kan ansvara för den faktiska frakttiden som kan variera.

Olika leveransadresser går det?

Du kan få ditt gods skickat till flera leveransadresser, vi debiterar då en frakt om 129 kr per adress. Notera att du inte kan ange box adress på leveransadress samt att leveransadress alltid har ett annat postnummer än din boxadress dit du får fakturan.

Avisering av gods görs till din mail, har du flera leveransadresser kan du ange flera mailadresser om du vill ha avisering till respektive ort

Hur skickar ni era varor?

Vi skickar med Företagspaket till adresser med registrerade företag då sker utkörning av gods. Är adressen obemannad vid tillfället går godset tillbaka och avi skickas ut till företaget.

MyPac till privatpersoner, godset hämtas då ut på närmaste utlämningsställe sedan kund fått ett sms med avisering och kollinummer.

Hur betalar jag?

Vi har flera betalningssätt. KLARNA faktura för företag Klarna Konto för personer och företag samt kortbetalning och PayPal.

Ni har färdiga mallar, vad är det?

Vi har gjort ett antal snygga designer ni kan köpa av oss. Ni skickar då in era bilder och texter och en förklaring på vad ni tänkt er och vilken färgsättning ni önskar, vi monterar ihop detta i denna mall och skickar ett korrektur till er för godkännande.

Man kan säga att mallar är som grafisk hjälp men du får en snygg mall att utgå ifrån.

Hur fungerar bildbyten?

Bildbyten är något som lämpar sig bäst och är mest kostnadseffektivt i standardsortimentet, Ekonomi är ofta lika billigt att köpa helt nytt system.

När nu köper ny bildvåd skickar vi en lös sådan till er att själva byta, det enda som krävs är lite utrymma och en gnutta händighet. Detta är ett bra sätt att värna om miljön

Har ni någon miljöpolicy?

E-RollUp skall i alla lägen sträva efter att jobba miljömässigt. Vi ska använda en printteknik utan lösningsmedel och farliga VOC ämnen. Printmaterial och övrigt som används skall alltid vara de mest miljövänliga för ändamålet.

E-RollUp skall jobba för att minska miljöpåverkan i frakter både på gods ut och gods in, emballage och well skall i största mån återanvändas och återvinnas.

Hur kan ni vara billigast?

Ett enkelt svar är att vi kapar alla kostnader i alla led och då menar vi helt enkelt att vi är supersnåla, allt vi kan spara ska vara till våra kunders gagn. Vi har låga omkostnader i allt från lokaler till maskiner, vi har inga dyra finansieringskostnader och äger allt har.

Vi sparar helt enkelt på allt förutom kvalitet och att göra våra kunder nöjda. Att vi gjort RollUps i 17 år ger ju oss även vissa fördelar som vi bjuder våra kunder på.

Var finns ni?

Vi finns i Karlshamn i södra Sverige, där har vi även all produktion. Vår huvudsakliga plats för våra kunder är dock på nätet där vi möter våra kunder och bistår med support.

Har du vägarna förbi oss är du dock välkommen att hälsa på.

Har ni någon prisgaranti som ”alla verkar ha” ?

Nej, vi anser att det är trams, vi har ett erbjudande som vi vet är bäst och vi tror våra kunder ser det och väljer oss för att de gillar våra produkter, vår service, snabba leveranstider och även våra låga priser, att lämna garanti på detta tycker vi är oseriöst då om alla har prisgaranti blir ju detta ett stort dilemma då bara en kan vara billigast och inte alla på samma gång!